Διαφανής Ορθοδοντική

ΔΙΑΦ ΟΡΘ 1  ΔΙΑΦ ΟΡΘ 2 

  Είναι μέθοδος μετακίνησης δοντιών με την χρήση διαφανών ναρθήκων (Βίντεο). Αφού γίνει κλινική εξέταση του περιστατικού ακολουθούν: λήψη φωτογραφιών, καταγραφή της σύγκλεισης, αποτύπωση των οδοντικών φραγμών και κατασκευή γύψινων εκμαγείων.
  Με ειδικό σαρωτή, γίνεται σάρωση του εκμαγείου των δοντιών που θα μετακινηθούν και μετά απο ψηφιακή επεξεργασία της τρισδιάστατης εικόνας, υπολογίζονται οι μετακινήσεις και δημιουργείται η τελική κατάσταση στον υπολογιστή. Με βάση την ψηφιακή ανάλυση κατασκευάζονται «ενδιάμεσα εκμαγεία» μέχρι να φτάσουμε στην τελική επιθυμητή κατάσταση των δοντιών. Από τα «ενδιάμεσα εκμαγεία» κατασκευάζονται διαφανείς νάρθηκες, τοποθετούνται στο στόμα και μετακινούν σταδιακά τα δόντια στη νέα τους θέση.
  Ο συνολικός αριθμός των ναρθήκων που θα χρειαστούν ανά περίπτωση, καθορίζεται απο τους υπάρχοντες χώρους στο στόμα και απο το πόσα χιλιοστά θα μετακινηθούν τα δόντια.

  Τα πλεονεκτήματα του νάρθηκα είναι οτι είναι διαφανής, τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα, είναι βιοσυμβατός και δεν επηρεάζει την ομιλία και το χαμόγελο. 
 Στα περιστατικά που τα δόντια είναι ελαφρώς συνωστισμένα, με ειδικές αδαμαντοταινίες δημιουργείται ο απαραίτητος χώρος μεταξύ των δοντιών, ώστε με τον νάρθηκα να μετακινηθούν στην επιθυμητή θέση.

 Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου οι μετακινήσεις των δοντιών δεν είναι πολύ μεγάλες ή πολύπλοκες και με αυτό τον τρόπο το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να αποφύγει τα "σιδεράκια" πετυχαίνοντας εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

  Στο ιατρείο μου, εκτός απο αυτή την μέθοδο Ορθοδοντικής, θεραπεύουμε και κάθε άλλο περιστατικό Ορθοδοντικής θεραπείας σε παιδιά και ενηλίκους, σε συνεργασία με Ειδικό Ορθοδοντικό. Στη Ορθοδοντική θεραπεία χρησιμοποιούμε διαφανή-αόρατα "σιδεράκια" (Brackets), ώστε να μην επηρεάζεται το χαμόγελο των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται την αισθητική των δοντιών τους.