Ομοιοπαθητική Οδοντιατρική

ΟΜΟΙΟΠΑΘ 

  Η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι η επιστήμη που θεραπεύει ασθενείς, βασιζόμενη σε μια πληθώρα δεδομένων πολλά απο τα οποία διαφέρουν απο εκείνα που χρησιμοποιεί η κλασσική ιατρική. Η ομοιοπαθητική θεραπεία στηρίζεται στην αρχή που λέει οτι: "το όμοιο θεραπεύει το όμοιο". Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι χημικά στοιχεία ή ουσίες που προέρχονται απο τον φυσικό κόσμο και είναι κατάλληλα "δυναμοποιημένα". Η ποσότητα της ενεργής ουσίας σε αυτά είναι απειροελάχιστη και η δράση τους οφείλεται στη ενέργεια που προκύπτει απο την δυναμοποίηση τους. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν προκαλούν παρενέργειες ακόμα και αν καταναλωθεί ολόκληρη η ποσότητα που περιέχει το φιαλίδιο.

  Στην οδοντιατρική υπάρχουν περιστατικά στα οποία η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση απο τα συμπτώματα. Τα περιστατικά αυτά είναι:
1. Νευραλγία τριδύμου
   Είναι μια νευραλγία με έντονους πόνους στην περιοχή του προσώπου, καθώς και άλλα συναισθηματικά συμπτώματα τα οποία με την κλασσική ιατρική χρειάζονται μακρόχρονη φαρμακευτική θεραπεία. Ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σύντομα να βελτιώσει την κατάσταση.
2. Μετεγχειρητικά
  Υστερα απο συνήθεις εξαγωγές δοντιών, εξαγωγές εγκλείστων δοντιών, περιοδοντικές επεμβάσεις, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, άλλες επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζει πολύ την δημιουργία αιματωμάτων και οιδημάτων και προάγει την σύντομη επούλωση του τραύματος.
3. Ανατολή νεογιλών
  Όταν αρχίζουν να ανατέλλουν στο στόμα τα νεογιλά δόντια (γύρω στην ηλικία των 6 μηνών), πολλά βρέφη παρουσιάζουν ποικιλία συμπτωμάτων όπως ανησυχία, πυρετό, νευρικότητα, διάρροιες κ.α. Ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σύντομα να βελτιώσει όλα αυτά τα συμπτώματα.
4. Αποστήματα
  Σε ειδικές περιπτώσεις που ένας ασθενής υποφέρει απο ένα απόστημα, αλλά δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης στον οδοντίατρο ή χρήσης αντιβιωτικού, μπορεί να βοηθηθεί απο ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο.
5. Βλάβες του βλεννογόνου του στόματος
  Βλεννογόνος είναι ο κόκκινος ιστός που καλύπτει τα μαλακά μόρια του στόματος (ούλα, γλώσσα, ουρανίσκο κ.α.). Υπάρχουν βλάβες που εμφανίζονται στο στοματικό βλεννογόνο όπως είναι ( λευκοπλακία, πέμφιγα, κ.α.). Αυτές μπορούν να θεραπευτούν με ομοιοπαθητικό φάρμακο.