Περιοδοντίτιδα

ΠΕΡΙΟ 1  ΠΕΡΙΟ 2  ΠΕΡΙΟ 3 

  Η περιοδοντίτιδα είναι νόσος των ούλων και του οστού στην οποία εκτός απο την φλεγονή στα ούλα συνυπάρχει και απώλεια οστού. Δηλαδή καταστρέφεται το κόκκαλο που στηρίζει τα δόντια με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος απώλειας των δοντιών (Βίντεο). Σε αυτή την κατάσταση συνήθως υπάρχει κινητικότητα των δοντιών και αν δεν γίνει η αναγκαία θεραπεία, μπορεί να δημιουργηθεί περιοδοντικό απόστημα που είναι πιθανόν να καταλήξει σε εξαγωγή του δοντιού (Βίντεο).
  Όταν υπάρχει κινητικότητα στα δόντια (ιδιαίτερα στα πρόσθια), μετά απο την περιοδοντική θεραπεία μπορεί να γίνει ακινητοποίηση σε αυτά, η οποία καταργεί την αίσθηση της κινητικότητας και βοηθάει στην παραμονή των δοντιών στο στόμα για μεγαλύτερο διάστημα (Βίντεο).
  Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας είναι μια επέμβαση και μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Η συντηρητική θεραπεία γίνεται με υποουλική απόξεση χρησιμοποιώντας ειδικά ξέστρα (Βίντεο). Η χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει αποκόλληση των ούλων απο τα δόντια, υποουλική απόξεση και συρραφή τους γύρω απο τα δόντια (Βίντεο). Στην περιοδοντική θεραπεία βοηθά πολύ η χρήση του λέϊζερ καθώς και η τοπική χρήση αντιβιοτικού.