11. Καβάλα-Αλεξανδρούπολη 2016

ΚΑΒ ΑΛ 1  ΚΑΒ ΑΛ 2 

   

  Στις 23/11/2016 τρείς εθελοντές (ένας Παιδοδοντίατρος και δύο Οδοντίατροι), επισκεφθήκαμε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού στην Καβάλα, όπου εξετάσαμε 21 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Έγινε διδασκαλία στοματικής υγειινής και ενημερώθηκε το προσωπικό του παραρτήματος, σχετικά με τις αποκαταστάσεις που θα χρειαστούν τα δόντια των παιδιών.

  Απο τις 24/11/2016 έως τις 27/11/2016 η ομάδα των εθελοντών έκανε θεραπευτικές και προληπτικές εργασίες στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης και σε παιδιά απο τα γύρω χωριά. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο οδοντιατρείο "Φωτεινά Χαμόγελα" που έχουμε οργανώσει στο Παιδικό Χωριό. Θεραπεύσαμε συνολικά 34 παιδιά (σφραγίσματα, καθαρισμοί, προληπτικές εμφράξεις, εξαγωγές κ.α.), αλλά επειδή αρκετά παιδιά χρειάζονται περισσότερες εργασίες, θα επανέλθουμε σύντομα, ώστε να συνεχίστουν οι θεραπείες που χρειάζονται. Την τελευταία ημέρα οργανώσαμε ένα υπέροχο διαδραστικό παιχνίδι διδασκαλίας στοματικής υγειινής μαζί με όλα τα παιδιά του Χωριού.

  Λίγα λόγια για το πρώτο οδοντιατρείο "Φωτεινά Χαμόγελα". Κατά την διάρκεια του 2015 ο Πρόεδρος του συλλόγου μας, είχε προτείνει στον Πρόεδρο και τον Γεν. Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, κ.κ. Ι. Βρεττό και Γ. Πρωτόπαππα, την εγκατάσταση οδοντιατρείου στο Παιδικό Χωριό του Αρίστηνου, ώστε παιδιά οικογενειών που έχουν οικονομικές δυσχέρειες, να έχουν δωρεάν οδοντιατρική κάλυψη απο εθελοντές. Στις 7 Οκτωβρίου 2016, ύστερα απο μια εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Πρωτόπαππα και την Διευθύντρια Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής κ. Κ. Μαδεμλή, το οδοντιατρείο ήταν έτοιμο. Εκείνη την ημέρα εξετάστηκαν 17 παιδιά.

  Το οδοντιατρικό μηχάνημα είχε προσφέρει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο συνταξιοδοτηθείς οδοντίατρος Αλεξανδρούπολης κ. Δ. Αντωνιάδης και ο Δήμος το παραχώρησε στο Παιδικό Χωριό SOS. Τον εξοπλισμό επισκεύασε και εγκατέστησε δωρεάν ο ειδικός τεχνικός κ. Χ. Αμαξόπουλος απο την Κομοτηνή. Σας ευχαριστούμε για την παραχώρηση και την υποστήριξη.