2. Πέλλα 18-21/9/2012

ΠΕΛΛΑ 1.9.12  ΠΕΛΛΑ 2.9.12 

  Η δράση μας πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2012, με την επιστημονική και συμβουλευτική υποστήριξη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας και των τοπικών Δήμων. 

  Επισκεφθήκαμε τα δημοτικά σχολεία των χωριών Βρυττά, Περίκλεια, Αγροσυκιά και Αγία Φωτεινή και τις ενορίες Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και Αγίου Νικάνδρου Αριδαίας. Οι εθελοντές έκαναν προληπτική στοματική εξέταση και παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Θεραπεύσαμε επίσης τα δόντια, σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσχέρειες, καθ’ υπόδειξη των τοπικών φορέων.
  Εξετάσαμε συνολικά 92 παιδιά. Σε όλα έγινε στίλβωση και φθορίωση δοντιών. Σε 41 παιδιά έγινε αποτρύγωση (καθαρισμός) με υπέρηχους και σε 30 παιδιά έγιναν προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών. Κάναμε 51 εμφράξεις (σφραγίσματα) σύνθετης ρητίνης και 36 εξαγωγές νεογιλών δοντιών. Διαπιστώσαμε ότι από τα 92 παιδιά που εξετάσαμε, τα 38 χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία.
  Υπάρχει έντονη επιθυμία των παιδιών, των δασκάλων, των γονέων και των τοπικών φορέων για τη συχνότερη παρουσία μας, ώστε να συνεχίζεται συστηματικά αυτή η δράση. Όλοι εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίηση τους από την συντονισμένη συνεισφορά όλων των φορέων που συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια.
  Η δράση αυτή δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη και την ευαισθησία πολλών ανθρώπων. Είναι ηθική υποχρέωση μας, η αναφορά των ονομάτων τους.

  Ευχαριστούμε με την καρδιά μας:

  Τον Δήμαρχο Έδεσσας Κύριο Γιάννου Δημήτριο και το δημοτικό συμβούλιο για την δωρεάν παροχή των γευμάτων στους ανθρώπους που ήρθαν από την Αθήνα.
  Τους Κυρίους Αϊκο Χ. Δημήτριο, Αϊκο Χ. Γεώργιο και Αϊκο Γ. Δημήτριο, για την δωρεάν διάθεση δωματίων επί μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο «Άλφα» στην Έδεσσα, για τους ανθρώπους που συμμετείχαν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  Τους Αφούς Αναγνωστόπουλου ιδιοκτήτες πρατηρίου βενζίνης στην Έδεσσα, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν καύσιμα για την κίνηση της οδοντιατρικής μονάδας.
  Τον Κύριο Μιλτιάδη Βιτσαρόπουλο ιδιοκτήτη της εταιρείας οδοντιατρικών ειδών, Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε. (Λεωφ. Μεσογείων 348, Αγία Παρασκευή Τηλ. 210 6541340 ) για την χορηγία σημαντικής αξίας οδοντιατρικών υλικών και εργαλείων.
  Τον Κύριο Μέμο Ξενουδάκη, συνιδιοκτήτη της εταιρείας οδοντιατρικών ειδών Memodent Ε.Π.Ε. (Βερανζέρου 4 Αθήνα, Τηλ. 210 3304050 ) για την ουσιώδη συνδρομή του στη χορηγία οδοντιατρικών υλικών και εργαλείων.
  Την οικογένεια των εθελοντών οδοντιάτρων μας, Κύριο Νικόλαο Πούλια, Κυρία Μαρίνα Μπουντουβή, Κύριο Ευμένιο Πούλια και Κυρία Θεοδώρα Πούλια, για την χορηγία οδοντιατρικών υλικών σημαντικής αξίας.
  Τον δημοσιογράφο Αθηνών Κύριο Χατζημάρκου Βασίλειο για την συνεισφορά του, στην προβολή της δράσης μας, καθώς και τοο δ.σ. του συλλόγου « Το χαμόγελο του παιδιού», που μας παραχώρησε την κινητή οδοντιατρική τους μονάδα.

 Την Πρόεδρο Κυρία Αικατερίνη Φυσικούδη και το δ.σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας για την αρτιότατη και ιδιαίτερα επιμελημένη οργάνωση της δράσης «Φωτεινά Χαμόγελα», καθώς και τις εθελόντριες και εθελοντές του, Κυρίες και Κύριους, Κατερίνα Φυσικούδη, Σια Ντζίφα Μπέτυ Μπόσνα. Ειρήνη Σιγκούδη, Στεφανία Παραλικακη, Ζαφειρία Μεσεμανώλη, Γιάννα Παύλου, Σταύρο Βλαδίτση, Μίλτο Σταλίκα, Γιώργο Μπατγίδη, Μάκη Δεμίρη , Χρήστο Καλτσά, Νίκο Ταφραλίδη, Βασίλη Μπαφαλούκο, και Νίκο Καρυπίδη, που με την ευγενική συμμετοχή-συνεισφορά τους, την έκαναν πραγματικότητα.

  Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο αριθμό των εμπλεκομένων ανθρώπων, οι οποίοι εθελοντικά συνεισέφεραν ώστε να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δράση μας. Αυτός είναι και ένας απώτερος στόχος για τον σύλλογο μας, η κινητοποίηση και η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών στις δράσεις μας, διότι πιστεύουμε ότι συνεισφορά στον συνάνθρωπο, μας ενώνει με πολύ ισχυρούς δεσμούς αγάπης και αλληλεγγύης.