8. Θεσσαλονίκη 2015

8.θεσ1  Φ ΘΕΣ 15   

  Στα πλαίσια του 42ου Πανελλήνιου Παιδοδοντικού Συνεδρίου, η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία πρότεινε στον σύλλογο μας να οργανώσουμε δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά της Θεσσαλονίκης. Η εξεύρεση και οργάνωση των παιδιών έγινε απο τον παιδοδοντίατρο Θεσσαλονίκης κ. Α. Αρχάκη σε συνεργασία με κληρικούς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Η δράση έγινε στην κινητή οδοντιατρική μονάδα που ευγενώς μας παραχώρησε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ε. Πλωμαρίτης.  
 Εθελοντές παιδοδοντίατροι και οδοντίατροι στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε 38 παιδιά. Στα 24 παιδιά έγινε εξέταση και θεραπευτικές  εργασίες (εμφράξεις, εξαγωγές, καθαρισμoί, λειάνσεις, φθοριώσεις κ.α.). Τα υπόλοιπα 14 παιδιά, ήταν ασθενείς με σύνδρομο Down και εξετάστηκαν από τον Επίκουρο Καθηγητή του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Αραποστάθη, με προγραμματισμό να θεραπευθούν στο Α.Π.Θ. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν δώρα στοματικής υγιεινής.

 Την δράση μας τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Καθηγητής Γναθοχειρουργικής του Α.Π.Θ. κ. Λ. Ζουλούμης, ο οποίος πρότεινε στον πρόεδρο του συλλόγου μας να συνδιοργανώσουμε αντίστοιχη δράση στα πλαίσια του Στοματολογικού Συνεδρίου τον Μάρτιο του 2016.
 Ευχαριστούμε με την καρδιά μας όλους τους υπέροχους εθελοντές μας, οι οποίοι με χαρά πρόσφεραν τον χρόνο τους. Επίσης θερμά ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του Συνεταιρισμού Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάλυψαν τα έξοδα μετακίνησης της κινητής μονάδας καθώς και την εταιρεία οδοντιατρικών ειδών Memodent A.E. που πρόσφερε οδοντιατρικά υλικά.
 Τέλος ευχαριστούμε την Πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας που με αγάπη και ενδιαφέρον περιβάλλουν τις δράσεις μας.
  Ως ένδειξη ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης, αφιερώνω αυτή την δράση στην μνήμη των αγαπημένων μου γονέων, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν το ταξίδι της ζωής τους αυτής.